Pedikúra

PODOLÓGIA

Starostlivosť o nohy, chodidlo a nechty dolných končatín predstavuje komplexný program zahŕňajúci viaceré techniky pedikúry a podologických postupov. Ich cieľom je udržiavať túto oblasť v správnej zdravotnej kondícii, pôsobiť preventívne alebo odborne odstraňovať vzniknuté problémy, ktoré súvisia s celým chodidlom.

Pedikérska starostlivosť

KLASICKÁ / mokrá pedikúra

Cena od 20€

MEDICINÁLNA  / suchá forma

Cena od 20€

Služby - Pedikúra

KOMBINOVANÁ  /  mokrá aj suchá forma

Cena od 25€

V štandardnej starostlivosti sa jedná o odstránenie nadmerne zhrubnutej kože v oblasti stúpajúc, predovšetkým päty, a úpravy nechtov do ich správnej dĺžky a tvaru tak, aby nespôsobovali nepohodu v zmysle zarastania nechtov do nechtového lôžka a praskania nadmerne zhrubnutej kože. Poranená koža, kde je narušená jej celistvosť, je vstupnou bránou pre baktérie a iné mikroorganizmy pôsobiace rôzne patologické zmeny.

Častým problémom v pedikérskej praxi je mykotická, plesňová, infekcia nechtov, ale aj kože chodidla. Plesne a kvasinky sú mikroorganizmy, ktoré sú prirodzenou súčasťou ľudskej mikroflóry. Problém nastane, keď sa naruší mikrobiálna rovnováha v tej-ktorej časti organizmu a dôjde k nadmernému množeniu týchto mikroorganizmov.

V oblasti stúpajúc dolných končatín sa mykóza prejavuje tak, že klient pociťuje svrbenie a je prítomné typické začervenanie hlavne v medziprstovom priestore. Prítomnosť mykózy je zjavná aj typickým pachovým prejavom, ktorý je signálom pre začatie prevencie alebo aj liečby v spolupráci s odborným lekárom – dermatológom. V oblasti nechtov je prítomné typické sfarbenie, nechty sú matné, zhrubnuté, lámavé až drolivé.

Pravidelné preventívne pedikérske ošetrenia účinne zabraňujú týmto pre túto oblasť typickým problémom, ako sú bolesti zarastených nechtov a potenciálnej infekcie v oblasti zarasteného nechtu a prasknutiu mykózou alebo tlakom zhrubnutej kože chodidla.

V prípade, že k podobnej situácii dôjde, je profesionál v oblasti pedikúry schopný nekomplikované dôsledky nesprávnej starostlivosti o nohy a nosenia nesprávnej obuvi zvládnuť tak, aby sa klientovi uľavilo a došlo k následnému zhojeniu poškodených štruktúr kože a nechtov na nohách.

Dôležité je správne poučenie klienta o tom, ako sa pravidelne starať o svoje nohy v domácom prostredí, odporučiť mu prípravky, ktoré preventívne pôsobia na zmäkčenie zhrubnutej kože na stupaji a majú preukázateľný antibakteriálny a antimykotický účinok. Zároveň je potrebné nastaviť pravidelnú profesionálnu starostlivosť o nohy v salóne pedikúry.

Komplikovanejšie úkony predstavujúce vyšší stupeň starostlivosti o nohy rieši tzv. podologická starostlivosť:

Podológia a jej odborné úkony

Služby - Pedikúra

Ošetrenie problémov

Cena od 10€

Služby - Pedikúra

Protetika nechtov

Cena od 15€

Služby - Pedikúra

Aplikácia gél–laku

Cena od 15€

Služby - Pedikúra

Zdobenie nechtov na nohách

Cena od 5€

Služby - Pedikúra

Parafínový zábal

Cena od 10€

Služby - Pedikúra

Masáž chodidiel

Cena od 10€

Služby - Pedikúra

Predaj ošetrujúcich prípravkov pre nohy

Cena podľa cenníka v štúdiu