Bankovanie

Najčastejšie sa vykonáva ako doplnok k iným masážnym procedúram, avšak môže byť vykonávané aj ako samostatná procedúra.

Technika bankovania je prastará liečebná metóda, ktorej spôsob vykonávania prešiel svojím vývojom a v súčasnosti sa vykonáva tzv. suchým bankovaním.

Princíp bankovania spočíva v prikladaní baniek na povrch kože v oblasti spazmov a zatvrdlín, tak, že vytvorený podtlak nasaje do vnútra banky časť kože aj spodkožím.

Dochádza k výraznému prekrveniu aj s dôsledkom popraskania jemných kožných kapilár, ľahký krvný výron sa dostáva do medzibunkového priestoru, kde sa aktivuje aj lymfatický systém.

Prekrvenie spôsobí následne zvýšený prívod kyslíka do tkaniva, aktiváciu regeneračných a imunitných procesov v oblasti pôsobenia banky, a následne k aktivácii regeneračných procesov v príslušných orgánoch tela, ktoré súvisia s pôsobením energetických dráh organizmu.

Metóda bankovania vychádza z učenia tradičnej čínskej medicíny, kde najdôležitejšie energetické dráhy meridiánov / energetických centier / prechádzajú cez reflexnú zónu chrbta.

Jednotlivé miesta v oblasti chrbta energeticky súvisia s vnútornými orgánmi tela, bankovaním ich vieme energeticky posilniť.

Tak sa uvoľňujú následne aj bolesti a spazmy v oblasti chrbta.

Cena od 10€